Dermatologička Hana Zelenková získala v Tokiu japonské ocenenie

24.11.2008 Svidník

Svidník 24. novembra (TASR) - Vysoké japonské ocenenie za šírenie dobrého mena svetovej a slovenskej medicíny dostala v uplynulých dňoch v Tokiu primárka dermatovenerologického oddelenia sanatórneho typu (DOST) vo Svidníku ...
Ako veľvyslanci dobrej vôle získali ocenenie traja odborníci z rôznych svetadielov, medzi Európanmi to bola práve Zelenková. \"Je to ocenenie výsledkov dlhoročnej práce, ktoré si nesmierne vážim, a ktoré ma zaväzuje k ďalšej činnosti, \" uviedla dnes pre TASR primárka. Dodala, že udeľovanie ocenení bolo súčasťou 5. Svetového kongresu dermatológie a plastickej chirurgie, na ktorom sa zúčastnilo vyše 2000 odborníkov z celého sveta. Tí si vymieňali fundované vedomosti a skúsenosti zo svojich odborov. Venovali okrem iného medicíne proti starnutiu, formovaniu tela podľa určitých predstáv, najnovším metodikám v rámci skrášľovania nielen žien, ale aj mužov a pod.
Podľa primárky sa týmito záležitosťami a ďalšími odbornými témami budú dermatológovia zaoberať 4. až 6. decembra v Žiline v rámci Dermapárty. Na kongrese estetickej dermatológie sa zúčastní 600 domácich aj zahraničných odborníkov.
 

Vyberte región